5 ERP trend a vállalatirányításban

ERP trendek jelentősek, mivel a technológiai újítások továbbra is irtózatos ütemben fejlődnek, fontos, hogy szoftverfejlesztők is gyorsan alkalmazzák az új technológiákat és trendeket. Különösen a VIR (ERP) fejlesztőknek kell nyitottnak lenniük az új innovációk irányába.

ERP trendek

Íme az az öt technológiai trend, amelyek véleményem szerint képesek az ERP jövőjének alakítására, ha helyesen integrálják őket:

  1. „The Internet of Things”

 

IoT lényege egy olyan koncepció, amely olyan hétköznapi tárgyaknak, mint például az autók és az elektromos készülékek felruházása azzal a tulajdonsággal, hogy az adatokat emberi beavatkozás nélkül továbbítsák az internetre.

 

Az ERP-k esetében ezáltal olyan eszközök állnak majd rendelkezésre, amelyek szerszámokhoz, sőt járművekhez is csatlakoztathatók és az adatokat a felhőben tárolt programoknak továbbítják. Az olyan információk, mint a hely, a használat és a teljesítmény, akkor könnyen hozzáférhetők lesznek a vezetők részére, lehetővé téve, hogy azonosítsák azokat a problémákat, amik a hatékonyság útjában állnak. Ilyen lehet például a fel nem használt eszközök helye vagy karbantartási igények.

ERP trend Számoljunk szoftverrel
ERP trend Számoljunk szoftverrel

 

  1. Viselhető technológia

A hordható eszközök jelenleg főleg az okosórák piacát jelenti, ugyanakkor a céges felhasználásban is számos alkalmazás található. A kiterjesztett valóságot (VR; AR) támogató szemüvegek, mint például a Google Glass, lehetővé teszik a „szabadkezes” műveleteket, amelyek sok fizikai munkás számára nagy előnyt jelentenek. Még az intelligens órák is előrelépést jelentenek a PDA-khoz és az okostelefonokhoz képest, mivel azok könnyebben hozzáférhetőek, és kevésbé valószínű, hogy elveszítik, vagy elejtik, stb.

 

  1. Big data

A szervezetek egyre inkább függenek az informatikától, és ennek eredményeként rengeteg adatot gyűjtenek össze, amelyeket általában nem használnak fel. Az IoT összekapcsolja az eszközöket és a felhasználókat az interneten, ez az adatgenerálás exponenciálisan növekszik. Analitikai eszközök alkalmazásával a szervezetek felhasználhatják ezeket az adatokat pontos előrejelzések készítésére, amelyek az üzleti stratégia hatékonyabb megközelítésének az alapját képezik.

 

  1. A kontextus kora

Azáltal, hogy a vállalkozások egyre inkább egy többcsatornás világban működnek, olyan technológiát alkalmazva, amely felméri az igényeket és azt is, hogy milyen információkat szeretne látni, ezáltal valós hatással lesz a teljesítményre. A számítógépek és a mobilalkalmazások egyre inkább integrálják a kontextustudatos funkciókat a felhasználói igények kiszámítása és a napi feladatok hatékonyságának javítása érdekében.

Például egy terepi szervizes munkatárs automatikusan megkapja az összes eszközadatot, a munkára vonatkozó utasításokat, az ügyfélkapcsolati előzményeket, amint megérkeznek a javítási helyre.

 

  1. Nyitottság az innováció irányába

A legújabb tapasztalatok azt mutatják, hogy azok a megoldások, amelyek először a fogyasztók számára készültek, egyre inkább nyereségesen alkalmazhatóak a vállalkozásokon belül is. Az innovatív megközelítés alkalmazásával a vállalkozások időt takaríthatnak meg és növelhetik a termelékenységet és a hatékonyságot. Az új technológiákat alkalmazó vállalkozások gyorsabban fognak majd növekedni, mint a konzervatívabb versenytársaik.