Vállalatirányítás nélkül?

Vállalatirányítás jövője: a vállalati erőforrás-tervezés (ERP) évtizedek óta megszokott az üzleti világban, segítve a vállalatokat a külöböző üzleti egységek, osztályok és folyamatok összehangolásában és kezelésében. Lehet, hogy az ERP kifejezést hivatalosan a ’90 -es években hozták létre, de ennek a technológiának a gyökerei még a 70-es évek „nagygéppel” vezérelt számviteli rendszereibe nyúlnak vissza, sőt a ’40 -es évek nagyon elmaradott (a mai szabvány szerint) számológépéibe is.

Röviden szólva az ERP lehetővé teszi a hatékony együttműködést a vállalat ágai között. Nézzük most meg, hogy, hogyan nézne ki a világ ERP rendszer nélkül!

Hogyan nézne ki a világ Vállalatirányítási Rendszer (ERP) nélkül?

Az ellátási lánc nagyon lelassulna.

A hatékony ellátási lánc képes megoldani a látszólag lehetetlent: zökkenőmentesen koordinálja a különböző rendszereket az egész világon átívelő üzleti egységek között. A gyártók mindig tudják, hogy mikor szállítják le az anyagokat, és ennek megfelelően ütemezhetik a gyártást, a szállítmánykezelők mindenkor látják az ideális készletszintet, az ügyfelek pedig gyorsan és ütemezetten kapják meg megrendeléseiket.

Mindez csak az ERP-rendszerek révén lehetséges, amelyek gyorsítják az adatok feldolgozását és teljes átláthatóságot biztosítanak az egész folyamatba. ERP nélkül az üzleti egységek kénytelenek lennének lényegében vákuumban működni, és nem lenne rálátásuk a többi részleg tevékenységére.

 

Folyamatosan túllépnénk a költségvetést.

Az ERP-rendszerek nagyobb rálátást biztosítanak a vállalat vezetőinek gyakorlatilag minden üzletágukba, fenntartva a hatékony működést, miközben a végrehajtási hiányosságokra is fény derül. Ha nincs ERP, akkor a vállalkozásoknak nem lennének ilyen lehetőségeik. Ehelyett valószínűleg túl sokat költenének olyan alapellátási folyamatokra, mint a készletgazdálkodás és az áruszállítás.

Egy ERP nélküli világban a vállalkozások sok lehetőséget elszalasztanak és nagyon lassan tudnak csak üzemelni. A folyamatok felgyorsítására, a termelékenység növelésére újabb dolgozók felvételével próbálnak megoldást találni ami nagyon költséges. Az ERP-rendszerek által generált adatok és jelentések betekintést nyújtanak a folyamatokba és a dolgozók jobb felhasználást teszik lehetővé.

 

Ha mindez egy rossz rémálomnak tűnik, legyen hálás, hogy nem ERP rendszerek nélküli világban élünk. A Macrosoft tapasztalata az ERP-megoldások globális szintű megvalósításában páratlan, és bármelyik szervezetnek segíthetünk abban, hogy az ERP működése középpontjába kerüljön.

További híreink

 

Vállalatirányítás