3 trend, ami mozgatja a szoftver piacot

A 3 trend előrejelzés, amely 2021-ben megformálja az IT szektort!

A 2020-as év nem olyan lett, mint amit a legtöbben vártak volna.  A COVID 19 és az azt követő gazdasági válság megváltoztatta a világot. Míg sok vállalkozásnak nagy beruházásokkal kellett elhalasztania, mások inkább a jövőre készültek fel és komoly fejlesztésekbe kezdtek. Kétségtelen tény, hogy az IT cégeket nem érintette túl hátrányosan a világjárvány, ugyanakkor a szektoron belül hatalmas változások kezdődtek a digitális transzformáció irányába.

Trend

Daryl Plummer, a neves kutató úgy véli: „A technológiákat a határukig nyújtják. A nem tradicionális megközelítések lehetővé teszik az innováció és a hatékonyság következő fellendülését. ” A Gartner 3 új trendet jósolt az informatikában, amelyek 2021-ben alakítják a jövőt.

szoftver trend
szoftver trend

A DNS-tárolás valósággá válik

A DNS-tárolás egy integrált információ-tárolási technológia, amelyet nagy mennyiségű digitális DNS-be írására használnak, enzim-vezérelt, fenntartható, olcsó megközelítés alkalmazásával. A Harvard Egyetem szerint a négybetűs DNS kód képes bináris digitális kódolásra. A Gartner-jelentés szerint ez rendkívül fontos lesz az adatok nemcsak tárolása, hanem biztonsága szempontjából is. A DNS-tárolás segíti a bináris digitális adatok tárolását a DNS kettős spiráljában, ezáltal a bináris kódolást olyan kódolássá változtatja, amely illeszkedik az emberi DNS-szálba.

 

Farmok és gyárak nagymértékű automatizálása

A Gartner-jelentés szerint a 2020-ban megfigyelhető automatizálási trend 2021-ben tovább fog gyorsulni. Az emberi viselkedés nagymértékű utánzásával a mesterséges intelligenciáknak egyre több és több ember által végzett munkát sikerült majd kiváltani. A jelentésben kielemzi, hogy „a COVID-19 gyorsítóként működött, és arra késztette az ipart, hogy új és jobb módszereket találjon az élelmiszerek és termékek eljuttatására a fogyasztókhoz”.

 

A spam-ek és a rosszindulatú tartalmak térnyerése

Kétségtelen, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni a rosszindulatú tartalmakat, amelyeknek a szervezetek és az alkalmazottak naponta ki vannak téve. Szinte minden vállalkozás életét megkeseríti minden a rosszindulatú tartalom, ami azon túl, hogy idegesítővé válhat, még veszélyt is jelenthet a szervezetek rendszerének biztonságára, sőt, megzavarhatja a dolgozó-ügyfél kapcsolatot is. A rosszindulatú tartalom hatásainak megakadályozása érdekében a tartalom moderálása a megvalósítható lehetőség. A jelentés azt jósolja, hogy 2024-re a felhasználók által létrehozott tartalom moderációs szolgáltatásait a nagy szervezetek 30% -a kiemelt prioritásként kezeli majd.

 

2021-ben az IT ipar jelentős reformokat fog végrehajtani.  A változó geopolitikai érdekekkel és mesterséges intelligencia robbanásszerű fejlődésével nagyban át fog alakulni a világunk. Az egyik legnagyobb kihívás, amelyre a cégeknek figyelniük kell, az hogy megoldják az „MI-tehetségek” hiányát. Ismert tény, hogy az ipar az MI szakértők hiányával néz szembe. A cégeknek sokkal aktívabbnak kell lenniük, hogy folyamatosan képezzék a dolgozóaikat, hogy a termelés ne álljon le.

 

Szoftver hírek