CRM és HR szoftver munkaerő toborzáshoz

Gyakran keresnek meg minket olyan megbízásokkal amik nagy adatbázisokkal kapcsolatosak, ilyen a toborzás is. Jellemzően ügyfél, vagy munkatársakkal kapcsolatos adatok várnak feldolgozásra.

 

Toborzási szoftver
Toborzási szoftver

HR szoftver

Egy fejvadász cég azt kérte tőlünk, hogy:

„ Cégünk HR toborzói folyamatainak támogatásához keresünk szoftver megoldást. Melynek segítségével az adatbázisban levő munkavállalók több tízezres állományát tudnánk jól parametrizáltan szűrni.”

Ilyen esetekben az ügyfelek gyakran azt hiszik, tekintettel a hatalmas adatbázisra (és az Excel korlátaira), hogy nagyon drága és hosszú fejlesztési idő alatt születik meg egy ilyen program.

 

Toborzás eszközei

A mai modern adatbázis-kezelő rendszerek (Database Management System, DBMS) már nagyon gyorsan képesek, hatalmas adatokat kezelni. A felhasználói utasítások értelmezése után annak konkrét végrehajtására kerül sor, amely az adatbázis-kezelő motor (database engine) egyik feladata.

Az adatbázis-kezelő motor ezt egyrészt úgy teszi meg, hogy a felhasználói folyamatok egyidejű futásából eredő potenciális problémák elkerülése (például közösen írnak és olvasnak egy adategységet, egyik folyamat elöl mindig elveszik az erőforrásokat, folyamatok egymásra várnak), illetve zavartalan futásuk biztosítása érdekében mindenféle szabályozást eszközöl, más szóval: tranzakció-kezelést végez.

Másrészt pedig magát a fizikai adatbázist kezelő rendszert kell megfelelő utasításokkal vezérelni úgy, hogy az a kapott utasításokat optimalizálva a felhasználói folyamatot a lehető legrövidebb idő alatt szolgálja ki.

Röviden, a programban egyszerre többen tudnak különböző feladatokon dolgozni, miközben, annak motorja, szépen teszi a dolgát a háttérben!