Élet a Korona alatt és után!

Gazdasági válság, recesszió, világvége! Hallani mindenféle negatív dolgot, de maradjunk a tényeknél! Az élet nem áll le.

Az ITB arról számol be, hogy 25 éve nem láttak még olyan olvasottságot a cikkjeiken, mint az elmúlt napokban! Ezen túlmenően több partnerünk is jelezte, hogy a hirdetései nagyon jól teljesítenek! Mit is jelent ez?

 

Új élet: Az emberek otthon vannak és olvasnak!

Az emberi természetből fakad, hogy kritikus időkben, az emberek nyitottak az új dolgokra és igénylik az információt. A jó hír az, hogy ilyenkor az emberi agy bármilyen információra kíváncsi, nem csak a vírussal kapcsolatosakkal! Hogyan lehet ezt a vállalkozások javára fordítani?

Két fontos dolgot mindenképpen meg lehet tenni:

Vissza kell nyúlni az alapokhoz. A menedzsmentnek klasszikus értelemben 4 funkciója van: Tervezés – Szervezés – Irányítás – Ellenőrzés (https://www.viszki.sulinet.hu/tananyagtar/gazdasagi/barta/vsz.pdf).

Ez a mostani „HomeOffice” időszak kiválóan alkalmas arra, hogy tervezzünk és szervezzünk! Érdemes átvizsgálni a cégünket, annak tükrében, hogy ez a mostani kritikus időszak mennyiben befolyásolja a napi működést. A válságok mindig nagyon jól rámutatnak arra, hogy mik a gyenge pontok és lehetőséget adnak a fejlesztésre, fejlődésre. Pár érdekes kérdés amit érdemes feltenni magunknak:

    1. Tudnak a munkatársak otthonról dolgozni?
    2. Elérnek online az ügyfelek?
    3. Tudok online új ügyfeleket szerezni?
    4. Alkalmas a számítástechnikai (szoftver és hardware) rendszerem a távoli munkavégzésre?

 

Az élet új megoldásokat keres
Az élet új megoldásokat keres

 

Amennyiben bármelyikre is „NEM” a válasz, érdemes leülni, majd tervezni és szervezni. Alapvetően nincs lehetetlen megoldás, szinte bármilyen rendszert ki lehet úgy építeni, hogy otthonról is biztonságosan elérje bárki (sőt még azt is bele lehet építeni, hogy a rendszer mérje a képernyőidőt…), valamint webshopot is szinte bármilyen termékre, vagy szolgáltatásra ki lehet építeni. A tárgyalásokat, pedig meg lehet oldani Skype-on, vagy számtalan más ingyenes szoftver segítségével.

Valójában csak azok számára áll meg az élet és az üzlet, akik azt akarják, hogy megálljon!

 

Másik szempont, mivel hozzánk hasonlóan a legtöbb ember otthon ül, el lehet őket érni az ajánlatainkkal. Az ugyan igaz, hogy most leállt az ország, de nem fog ez örökké tartani. Új ügyfeleket, új rendeléseket, de még új kollégákat is lehet találni. Ez azért fontos, hogy amikor újra indul a gazdaság, akkor már felkészülten várjon minket és ne akkor kelljen tervezni és szervezni. Az ilyen kritikus helyzetek után mindig igaz az a mondás, hogy „A gyorsabb hal eszi meg a lassabbat!” és nem a nagyobb a kissebbet. Sok KKV-t láttunk már naggyá válni vállságok után! Ez mind a megfontolt és előrelátó menedzsmenten múlik!

 

További hírek