Költségek csökkentése | Home officeban

Home office teljesítmény, hat a költségekre is. Az elmúlt évek és a globalizáció egyik legfőbb jellemzője az urbanizáció volt. A fejlődés és a jobb lehetőségek reményében az elmúlt évtizedekben sokan költöztek a városokba, vagy azok agglomerációs körzetébe. A vállalkozások egy nagyvárosi környezetben sokkal könnyebben tudtak becsatlakozni a világkereskedelembe, mint egy infrastrukturálisan kevésbe fejlett régióból.

A közösségi élmény, a környezettudatos közösségi közlekedés és a nagyon gyorsan felfutó sharing economy szolgáltatások szintén nagyon népszerűek lettek a városokban. A vírustól való félelem viszont teljesen visszafordította ezeket a folyamatokat, mert az emberek nagyobb biztonságban érzik magukat távolabb a többiektől, arról nem is beszélve, hogy a kormányzatok által kötelezően bevezetett social distancing új közösségekkel még inkább erősítette ezt a hatást.

 

Home office feladatok optimalizálása
Home office feladatok optimalizálása

Mit mutatott meg nekünk a COVID – 19 járvány?

A hirtelen bevezetett home-office sokak számára megmutatta, hogy a munkájukat tökéletesen el tudják végezni otthonról is és nem szükséges órákat ülni a dugóban, vagy zsúfolt tömegközlekedési eszközökön nyomorogni. Pozitív hatása volt ennek, hogy az IT szektor hirtelen gyors növekedésnek indult, ugyanis megfelelő szoftverekkel a munkavállalók aktivitása és termelékenysége home-office-ban is kiválóan ellenőrizhető.

 

Home office teljesítmény

A home-officenak köszönhetően akár 30 – 40%-kal is mérsékelhetők a korábbi irodaterületek, ami a  népességkoncentráció további csökkenését jelenti. Összességében elmondható, hogy megfelelő vállalatirányítási szoftverrel nem csökken az otthonról dolgozó kollégák teljesítménye, viszont az iroda béréleti díjakat lehet vele csökkenteni, ezáltal a beruházás költsége hamar megtérül és a szoftver elkezd pénzt termelni.