Munkaügyi program segélyszervezetnek

Minden szoftvernél, így a munkaügyi programoknál is, a programozás egyik legfőbb alapelve, hogy nincsen lehetetlen és bármit le lehet programozni, csak elegendő idő kell hozzá.

Mivel az ügyfél az időt fizet meg nem mindegy, hogy mennyi ideig is tart egy jó VIR elkészítése. A saját cégének a folyamatait legjobban az ügyfél ismeri, ezért nagyon fontos, hogy mindent alaposan írjon le. Minél alaposabb a kezdő leírás, annál könnyebben és nagyobb pontossággal tudjuk megmondani, hogy mennyi ideig fog tartani a program elkészítése és legfőképpen mennyiben fog kerülni.

 

 

Munkaügyi szoftver
Munkaügyi szoftver

 

Munkaügyi program

Természetesen nem azt várjuk, hogy egy doktori disszertációba is beillő folyamatleírást kapjunk, hanem sokkal jobb, ha a saját szavaikkal mondják el azokat a logikákat amik alapján szeretnék, hogy működjenek a dolgok. Ezek után már a projekt menedzserek feladata, hogy közérthetőből lefordítsák az igényeket a programozóknak…, erre ez egy nagyon jó példa volt.

 

 

A program célja:

1. hogy a jelenleg papír alapon felvett és tárolt adatközlőnkön szereplő adattartalmat tárolja és kereshető,

 

2. Mindeze Excelbe exportálható és nyomtatható formában visszaadja a szoftver.

 

3. A programnak alkalmasnak kell lennie közalkalmazotti bérek kezelésére (KJT). A megadott alapadatok alapján a programnak ki kell számolnia a KJT besorolást, a KJT Szerinti szabadságokat és bért.

 

4. A közalkalmazott KJT besorolásában történő változást a programnak előre kell jelezni és lehetővé kell tenni.

 

5. A programnak alkalmasnak kell lennie a közalkalmazotti bértábla változásainak adminisztrálására.

 

6. A program feladata továbbá a közalkalmazotti idő kiszámítása. Ugyanakkor bérszámfejtési funkciókra nincs szükség.

 

7. A program feladata a szabadságok nyilvántartása, figyelemmel arra, hogy előző évi szabadság nem maradhat bent, az a következő évre át nem vihető. Ennek megfelelően a program biztosítson lekérdezési vagy szűrési lehetőséget, mellyel ellenőrizhető a kivett illetve ki nem vett éves szabadság.

 

8. A program tudjon nyomtatni:

  • munkaügyi nyilvántartó lapot,
  • szabadságlistát,
  • béremelési értesítőt,
  • munkáltatói igazolást,
  • munkaszerződést,

 

9. Munkaszerződésekből adjon lehetőséget sablonok feltöltésére, letöltésére. Más dokumentum nyomtatásra nincs szükség, azonban a nyomtatványokat a saját fejléces lapunkra nyomtatjuk, melyet a programnak figyelembe kell vennie.

 

10. A program legyen alkalmas letiltási (levonási) adatok kezelésére, a nettó vagy bruttó fizetés százalékában kifejezve, adott dátumintervallumra értelmezve.

 

11. A program figyelmeztetésekkel jelezze a lejáró munkaszerződéseket, valamint az esedékes besorolás szerinti előlépéseket.

 

Munkaügyi szoftver

Szoftver tanácsadás = projekt menedzsment

Ez egy nagyon komoly programmá nőtte ki magát végül, de az ügyfélnek sikerült röviden és egyszerűen leírni mindent.

 

 

https://macrosoft.hu/hirek/