Ügyvitel: energetikai szoftver funkcióval

Ügyviteli rendszer és energetikai szoftver funkciók

Gyakori igény az olyan program elkészítése, amikor a programhoz nem csak a dolgozók, hanem bizonyos mértékben az ügyfelek is hozzá tudnak férni. Egyik ügyfelünk ezt szerette volna:

„Épületek energetikai számításához egyedi szoftver, amelyet nem csak a cég dolgozói, hanem ügyfelei is könnyen kezelhetne, könnyen kezelhető és sok súgóval. Feladat lenne még a cégen belüli Excel táblák kiváltása is.”

 

Ügyviteli rendszer
Ügyviteli rendszer

 

Ez ugye azért kihívás, mert sok esetben a dolgozók számára minden egyértelmű a cégen belül, illetve van idejük megtanulni a szoftver használatát. Az ügyfelektől ez természetesen nem elvárható dolog és az ő irányukba nyújtott felületnek egy teljesen egyszerű, fapados megoldásnak kell lennie, amit könnyen tud használni egy programozást tanuló egyetemista meg a „Marika néni” is.

Ezen túlmenően mindig vigyázni kell arra is, hogy még véletlenül se tudjanak semmit sem elrontatni, mert amikor a program a nagyközönség számára is elérhető, akkor abba biztos lehet az ügyfél, hogy össze – vissza fognak nyomkodni mindent…

 

További hírek