Szoftverek világa

szoftverek világa

Szoftverek világa írásunk egy rövid, de sok szempontot figyelembe vevő útmutató, hogy mit lehet kihozni egy-egy jó vállalatirányítási szoftverből, (VIR) melynek valóban csak a képzelet szab határt. Mi független szakértőként segítünk megtalálni a cég igényeinek legjobban megfelelő megoldást. Egy példával élve, elnavigáljuk Önt az igényfelmérés, kiválasztás és a megvalósítás útján, mint ahogy a révkalauz segíti a kapitányt egy adott vízi útvonalon, különösen olyan helyeken, ahol a vízi viszonyok bonyolultak, veszélyesek vagy a kapitány számára ismeretlenek lehetnek. A hajót továbbra is a kapitány vezeti, és a szakértő segítségével gondoskodik róla, hogy a hajó, annak a rakománya vagy utasai és a személyzet is biztonságosan haladjon a vizeken. Ugyanígy a VIR bevezetésénél is egy szakértő irányítja a folyamatot, segít a rendszer kiválasztásában és biztosítja, hogy a vállalat megfelelően navigáljon az új rendszer felé.

Cégünk munkatársai közel tíz éves tapasztalatát állítjuk az Ön szolgálatába, hogy ne csak egyszerűen „kiválassza” a megfelelő szoftvert, de minél pontosabban meg tudja fogalmazni, hogy mik a „megfelelés” kulcs kritériumai. Segítünk megfogalmazni, hogy mik azok a tulajdonságok, részletek, melyek segítségével a szoftver valóban hasznos szerepet kap a cég irányításában, és nem egy táblázatokkal és kimutatásokkal teli adathalmazt kap a pénzéért.

Szoftverek világa

 

VÁLLALATIRÁNYÍTÁS (ERP RENDSZER)

Az átlátható cégvezetés fontos kelléke, mely a cég minden területére ad egy megoldást, egységes, integrált formában. Az egyedi ERP segítségével a vállalat könnyen nyomon követheti és elemezheti az értékesítési adatokat. Ez lehetővé teszi a pontosabb előrejelzéseket, az üzleti teljesítmény értékelését és az üzleti döntések megalapozását.

 

GYÁRTÁSIRÁNYÍTÁS (MES RENDSZER)

Gyártási és termelési folyamatok valós idejű követéséhez, felügyeletéhez és hatékonyabbá tételéhez. Az egyedi MES lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy gyorsan reagáljanak az üzleti környezet változásaira és az új piaci lehetőségekre. Új funkciók és modulok könnyen bevezethetők az egyedi rendszerbe, és a meglévő folyamatok módosítása is egyszerűbb lehet.

 

ÜGYVITEL

Az ERP kis testvére. Szüntesse meg az Excel táblákat, régi programokat és a kimutatások valós támogatást adnak Önnek a cégvezetéshez. Ha már rendelkezik adatbázissal, akkor egyszerűen csak határozza meg, milyen adatokat kell átvinni az új rendszerbe a meglévő szoftverekből és adatbázisokból. Ehhez szükség lehet egy adatátviteli mechanizmus kifejlesztésére vagy alkalmazására, amely automatikusan szinkronizálja az adatokat az új rendszerrel.

KÖVETELÉSKEZELÉS

Stabilizálja bevételét egy automata követeléskezelő szoftverrel. A követeléskezelő funkció számára kritikus fontosságú, hogy az ügyfelek személyes és pénzügyi adatait megfelelően védjék, és szigorú jogi előírásoknak feleljenek meg. A VIR kiválasztásakor ügyeljen a rendszer adatbiztonsági funkcióira és az adatvédelmi előírásoknak való megfelelőségére. Egy ilyen speciális esetben kulcsfontosságú, hogy a szoftver tartalmazza a következő funkciókat: adósságkezelés, ügyfélkommunikáció, az események naplózása és az ügyfelekkel való kapcsolattartás, hogy hatékonyan kezelhesse az ügyfelekkel kapcsolatos követeléseket.

 

KERESKEDELEM

Egy kereskedelmi szoftver össze tudja hangolni az értékesítő munkatársak munkafolyamatait. Az egyedi vállalatirányítási rendszer (VIR) lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy szigorúbban ellenőrizzék az adatbiztonságot és az adatvédelmet. Az ügyfelek és az üzleti adatok védelme kulcsfontosságú a kereskedelem és értékesítés területén.

 

CRM (Customer Relationship Management)

Növekvő ügyfélkör hatékony kezeléséhez kifejezetten a CRM szoftvert ajánljuk, mely üzleti stratégia és technológiai alkalmazások összessége, amelyek célja az ügyfelekkel való kapcsolatok hatékony kezelése és fejlesztése. A CRM segít az üzleti vállalkozásoknak az ügyfelekkel való interakciók nyomon követésében, az ügyfélinformációk kezelésében és az ügyfélkapcsolatok javításában. A CRM rendszerek olyan eszközöket és folyamatokat kínálnak, amelyek lehetővé teszik az ügyfelekkel való kapcsolatépítést, a vásárlói szokások megértését és az vásárlói élmény növelését. A CRM számos egyéb funkciót is tartalmazhat az ügyféladatok kezelésén kívül. Például az értékesítési és marketingtevékenységek nyomon követését, a támogatási szolgáltatásokat, az ügyfélanalitikát és az ügyfélinterakciók automatizálását. Ezek a funkciók lehetővé teszik az üzleti vállalkozások számára, hogy jobban megértsék és személyre szabhassák az ügyfélközpontú tevékenységeiket.

 

PÉNZÜGY

Excel táblák helyett, inkább használjon saját pénzügyi rendszert, mely képes támogatni a pénzügyi számvitel folyamatait, beleértve a könyvelést, a pénzügyi kimutatások készítését, a költségvetési tervezést és a pénzügyi riportokat. Továbbá a szoftvernek gondoskodnia kell arról, hogy a cég megfeleljen a helyi és nemzetközi adózási és jogi előírásoknak. A rendszernek képesnek kell lennie a szabványok és előírások betartására. A VIR-nek hatékonyan kell integrálódnia más rendszerekkel, például a bankszámla-kezelési rendszerrel, az adózási szoftverekkel és az ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) rendszerekkel. Fontos szempont az elemzés és riportolás, melynek révén a cég hatékonyan nyomon követheti a pénzügyi teljesítményét.

 

ÁRAJÁNLAT KÉSZÍTÉS

Egy automata árajánlat-készítő szoftverrel sok időt spórolhat és többlet bevételt szerezhet. Különös figyelmet kell fordítani az árak és költségek számítására, az ajánlatok testreszabhatóságára, és a különböző árajánlatok kezelésére. A rendszernek lehetővé kell tennie az árszabályok és kalkulációk beállítását és kezelését, amelyek alapján az árajánlatokat készítik. A VIR-nek támogatnia kell a termékinformációk és katalógus kezelését, hogy könnyen hozzá lehessen rendelni termékeket az árajánlatokhoz.

 

DÖNTÉSTÁMOGATÁS

Egy döntéstámogató szoftver a stratégia vezetés elengedhetetlen eszköze. A vállalatirányítási rendszernek lehetőséget kell nyújtania a különböző elemzési eljárásokhoz, például prediktív elemzésekhez, trendelemzésekhez, korreláció elemzésekhez, és az ügyfelekkel kapcsolatos adatok mélyebb megértéséhez. Lehetővé kell tennie a rendszer testre szabását és a döntéstámogatási folyamatok alkalmazkodását az ügyfél igényeihez és az aktuális projekt követelményeihez.

 

FOLYAMATIRÁNYÍTÁS

Folyamatirányítási szoftverrel korszerű munkamenetet alakíthat ki. A VIR-nek támogatnia kell a folyamatkezelést, azaz a cég által használt folyamatok hatékonyabbá tételét és kezelését. A rendszernek lehetővé kell tennie a folyamatok modellezését, végrehajtását, nyomon követését és optimalizálását. Eszközöket kell kínálnia a folyamatmodellezéshez és tervezéshez, amelyek segítségével a cég képes lesz a folyamatokat dokumentálni, elemezni és optimalizálni.

 

Szoftverek lehetőségei

EGYÉB – Ez az Ön cége, az Ön megoldása

Mi tudjuk, hogy Önnek egyedi megoldásra van szüksége, mert nincs két egyforma cég. Ha a fenti felsorolásban nem találta meg azt, amire Ön szerint a cégének szüksége van, akkor is bizalommal keressen minket, mert közösen meg fogjuk találni azokat a szempontokat, melyek alapján megvalósíthatja a vállalatirányítás leghatékonyabb, legegyedibb formáját.
Egy jó kapitány tudja, hogy mikor van szüksége révkalauzra.